JaniLiukkonen Viisaat ihmiset rakentavat perheitä, yrityksiä ja yhteisöä

Vaalikoneiden kysymykset - minulla on parempia kysymyksiä

Täytin muutaman vaalikoneen

 

Kysymykset vaalikoneissa herättävät joukon kysymyksiä sekä itselleni että kysymysten laatijoille. En vain jaksa kysyä kysymysten laatijoilta mitään. Joudun siis kysymään itseltäni mihin vastaan, miten vastaan ja mihin jätän vastaamatta. Huomaan että joidenkin kysymysten asettelu on jo lähtökohtaisesti niin arvelluttava, että jos vastaan olevani puolesta tai vastaan, joudun selittelemään aivan liikaa ja siksi nuo kysymykset ovat parempi ohittaa, tulisin kuitenkin väärinymmärretyksi tai kyseenalaistetuksi ihan turhaan.

Tiedän että kansanedustajaehdokkaana minun pitäisi vastata kaikkiin kysymyksiin ja olla jokaisesta asiasta jotain mieltä jotta vaikuttaisin edes hiukan pätevältä ehdokkaalta. Mutta totuus on se, että minulla ei ole mielipidettä läheskään kaikkiin kysymyksiin ja joihinkin kysymyksiin en halua mielipidettäni laittaa, koska se ei kuitenkaan ole aivan niin mustavalkoinen asia kuin antaisin ymmärtää vastatessani kyllä tai ei.

 

En lupaa mitään

 

Vaalikoneessa kysytään lupauksia kansalle jos minut valitaan Eduskuntaan. En lupaa mitään! Viimeksi kun olin ehdokkaana vuoden 2015 vaaleissa, jouduin huijatuksi valokuviin joissa minulla oli paperi kädessä jossa lupasin että "koulutuksesta ei leikata". Myös Sipilät sun muut Stubbit ovat pidelleet samoja lupauksia valokuvissa, mutta kuinkas sitten kävikään kun tuli hallistusvastuut päälle?

Minua ei ajeta ansaan tuolla tavalla. Kuka sen oikeasti tietää mitä tuolla Arkadianmäellä tapahtuu seuraavalla kaudella?

Tosin viime vaaleissa lupasin:

Vaalilupaukseni 2015

  1. Lupaan seistä ihmiselämän arvon, voiman ja tarkoituksen puolesta. Jokaisella ihmisellä on tärkeä osa yhteisössä ja yhteiskunnassa.
  2. Pyrin tekemään työtä suomalaisen yrittämisen helpottamiseksi tavalla, joka koskettaa myös maaseutua aina pohjoisinta Lappia myöten.
  3. Aion pitää esillä ja vaikuttaa mahdollisuuksieni mukaan Suomen turvallisuuden parantamiseen sekä kodeissa ja kaduilla että maamme rajoilla.

No, en siis lupaa mitään mutta näitä asioita kannan sydämessäni edelleen.

 

Minä haluaisin puhua siitä mikä on minun mielestäni tärkeää

 

Vaalikone kysyy rajallisen määrän kysymyksiä, jotka eivät osu kaikki maaliin minulle eikä varmasti monelle muullekaan ihmiselle. Politiikkaa pitää seurata jos aikoo vastata poliittisiin kysymyksiin, mutta mistä me politiikkaa seuraamme ja millaisia uutisia sieltä saamme? Meidän mielemme täyttää median otsikoihin nostamat asiat, ei välttämättä siis ne kaikista tärkeimmät asiat mitä politiikassa tapahtuu.

Joo, ilmastonmuutos ja vanhukset. Ne tuli nyt pintaan viimeksi ja tietysti sote-uudistus. Eniten minua näistä kolmesta kiinnostaa se että saadaan vanhuksille se mitä he ansaitsevat, kunnollinen loppuelämä. Sitten kiinnostaa se että Suomi pysyy asuttuna ja että suomalaista maanviljelyä, karjataloutta ja muuta yrittämistä edistetään ja rakennetaan yhä enemmän omavaraiseksi ja vientikelpoiseksi. Jo pitkään vallalla ollut systemaattinen keskittäminen suuriin kaupunkeihin ja monikansallisten jättiyritysten monopoliasema yhteiskuntamme rakenteissa menee vain pahemmaksi, kun kaikki yhteisöllisyyden peruspilarit ulkoistetaan voittoa tekeville yrityksille, jotka ovat rahan perässä eivätkä suomalaisten ihmisten hyvinvointia edistämässä.

Mutta entäs nuoret, perheet, yritykset, koulutus, turvallisuus, saamelaiset, Lappi, kalastus ja metsästys, kolmannen sektorin toimijat, mielenterveyspalvelut, Suomen suojeleminen ulkomaisten monikansallisten yhtiöiden pyrkimyksistä varastaa mineraalit ja kullat ja vedet meidän maaperästämme yms? Entä globaali kristittyjen vaino?

 

Vastauksia kysymyksiin

 

Minä edustan KD:n vaaliohjelmaa vaikka itsekin siihen vielä tutustun kokonaisuudessaan. Mielestäni nyt olisi seuraavaksi Kristillisdemokraattien aika olla mukana hallituksessa ja tuoda päätöksentekoon todellista kristillisyyttä.

Minun mottoni tälle kaudelle ja elämässä yleensä on:

"Viisaat ihmiset rakentavat perheitä, yrityksiä ja yhteisöä"

 

Jani Liukkonen

KD Helsingin vaalipiiri

Kansanedustajaehdokas 2019

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Vaalikoneita voi käyttää silläkin tavoin, että vastaa niihin päinvastoin,
kuin mitä mieltä asioista on ja katsoo sitten keitä vaalikone pitää sopimattomimpina ehdokkaina. Heitä voi sitten verrata niihin ehdokkaisiin, joita kone pitää sopivimpina, kun sitä käyttää niin kuin on tarkoitettu. Silloin voi selvitä toisia seikkoja ehdokkaista.

Olen valmistellut omaa vaalitenttiäni, jonka olen laittanut julkiseen ennakkotarkastukseen osoitteeseen https://asepolitiikka.blogspot.com/2019/03/vaalite... .

Muistutan myös Firearms United - Finlandin vaalitentistä. Se löytyy seuraavasta osoitteesta. https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland/pos...

Käyttäjän JaniLiukkonen kuva
Jani Liukkonen

Mielenkiintoista. Kiitos kommentista.

Toimituksen poiminnat